Μασάζ: Τα οφέλη για τη σωματική και την ψυχική υγεία

Το μασάζ βοηθά στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, μειώνει το στρες και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση του πόνου και ανακούφιση των ασθενών και αναζωογονεί σε πάρα πολλά άλλα…

Για ασθενείς με χρόνιο πόνο, το τακτικό μασάζ ανακουφίζει και βελτιώνει την ποιότητα ζωής, ενώ σε αθλητές με τραυματισμούς επιταχύνει την αποκατάσταση. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στους μυς και τους κάνει περισσότερο εύκαμπτους. Βοηθά στην αποβολή άχρηστων ουσιών που δημιουργούνται από το μυϊκό μεταβολισμό. Απομακρύνει την ένταση, προκαλεί χαλάρωση και αυξάνει το αίσθημα αυτοπεποίθησης των ασθενών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι, το μασάζ είναι περισσότερο αποτελεσματικό από άλλες συμπληρωματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου της πλάτης. Σε καρκινοπαθείς ασθενείς, το μασάζ βρέθηκε ότι μειώνει την αίσθηση του πόνου και κατευνάζει τις ανησυχίες και φοβίες.

Beach-Negril-Couples-Massage-CabanaΤο μασάζ δεν είναι μόνο για ενήλικες. Μια πρωτοποριακή έρευνα έδειξε ότι, γονείς που είχαν εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό, όταν έκαναν 15 λεπτά μασάζ, 3 φορές την ημέρα στα πρόωρα παιδιά τους, ενώ ήταν ακόμη στο νοσοκομείο, τα βρέφη κέρδιζαν βάρος και πήγαιναν στο σπίτι τους γρηγορότερα από άλλα πρόωρα βρέφη που δεν λάμβαναν θεραπεία με μασάζ.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, το μασάζ επιδρά θετικά στο ανθρώπινο σώμα δια μέσου τουλάχιστον 3 μηχανισμών. Οι μαλάξεις που γίνονται στο σώμα του ασθενούς, επιτρέποντας τη χαλάρωση, οδηγούν τον εγκέφαλο στο να παράγει λιγότερες ορμόνες του στρες. Ταυτόχρονα, βελτιώνουν τη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη πνευματική διαύγεια και εγρήγορση κάτω από συνθήκες χαλάρωσης. Ένας τρίτος μηχανισμός είναι η παραγωγή των ενδορφινών από τον εγκέφαλο, που έχουν παρόμοια δράση με τη μορφίνη και καταπολεμούν τον πόνο.

Υπάρχουν πολλών ειδών μασάζ. Τα γνωστότερα είναι το Σουηδικό μασάζ, το σιάτσου, η ρεφλεξολογία και άλλα.

Φρόντισε το σώμα σου και κάνε το πιο όμορφο δώρο στον εαυτό σου. Ένα μυοχαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια, το οποίο μπορείς να απολαύσεις στα καλύτερα μέρη και μάλιστα, χρησιμοποιώντας την insiders CARD, μπορείς να εξοικονομήσεις και πολλά χρήματα, με τις μεγάλες εκπτώσεις που δικαιούσαι.