Χορός – Πηγή έκφρασης του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών

O χορός αποτελεί ίσως την πλέον κατάλληλη δραστηριότητα για κάθε παιδί, καθώς συνδυάζει τη διασκέδαση με την ψυχαγωγία και την άσκηση.

Ο χορός προσφέρει ψυχαγωγία και σωματική υγεία, διαπλάθοντας και εξασκώντας παράλληλα το μυαλό και το σώμα. O χορός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης έκφρασης .

Όλα τα βρέφη πριν καλά καλά περπατήσουν κουνάνε το σώμα τους ρυθμικά με τη μουσική, εκφράζονται και νιώθουν ικανοποίηση.

6905975-guy-play-girl-dance

Στο άκουσμα μιας ρυθμικής μουσικής, μελέτες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τους δυνατούς ήχους σαν απότομες μετακινήσεις και προσπαθώντας να ισορροπήσει το σώμα, του δίνει εντολή για κίνηση. Όλη αυτή η διαδικασία προκαλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης που πλημμυρίζει τον οργανισμό.

Τι προσφέρει ο χορός  στα παιδιά μας:

1. Τα προτρέπει να αναπτύξουν υγιή σωματικά πρότυπα, αποφεύγοντας την παιδική παχυσαρκία. Δεν είναι τυχαίο που οι χορευτές έχουν σώματα άξια θαυμασμού. O χορός -μαζί με το κολύμπι- είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει την απώλεια κιλών. Ο χορός δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία.

2. O μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση. Το παιδί μαθαίνει να έχει τον έλεγχο του σώματος του, κατ’ επέκταση του εαυτού του, αποκτάει πειθαρχία και αυτοκυριαρχία.

3. Τα οφέλη, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά. Ο χορός συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα έκφρασης και εξωτερίκευσης της ψυχής. Ο χορός αποφορτίζει τα παιδιά, προσφέρει διέξοδο από την καθημερινότητα και από τα προβλήματα και το άγχος της παιδικής ηλικίας. Το παιδί βρίσκει τρόπους επικοινωνίας, πέρα από λεκτικούς, για να μεταφέρει αυτά που αισθάνεται.

4. Το παιδί λόγω ηλικίας, μαθαίνει γρήγορα κινήσεις, χορούς και χορογραφίες, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση.

5. Το παιδί με το χορό αναπτύσσει την κοινωνικότητά του, γνωρίζει παιδιά πέρα από τους συμμαθητές του, με κοινό ενδιαφέρον στον χορό. Γνωρίζει ενήλικες, τους δασκάλους του χορού, που μπορούν εκτός από το να το διδάξουν, να το καθοδηγήσουν, αποτελώντας παράδειγμα για το παιδί.

Πηγή: http://kidsway.gr/2015/03/27/choros-katallili-drastiriotita-gia-kathe-paidi/#sthash.wKFTClWz.dpuf

Μην θεωρείτε πολυτέλεια να στέλνετε το παιδί σας χορό. Μόνο καλό του κάνει και μπορείτε να εξοικονομείτε και χρήματα επιλέγοντας τις Σχολές Χορού που παρέχουν ολόχρονα έκπτωση για τα Μέλη της insiders CARD!